Heti beszámolók

Bevezető-Hétköznapjainkról általában

Most már több mint két hónapja indult be a Tanoda, és ahhoz képest, hogy eleinte a délutáni órákra terveztük a működés óráit, minden délelőtt magántanulóknak folyik komplex oktatás, magyar nyelvből matek-fizikából, környezetből, történelemből, angolból. Hetente egyszer csütörtök esténként dolgozó felnőttek jönnek hozzánk, akik leginkább a 8 osztályt szeretnék elvégezni. Fáradtak, de most már 3 alkalommal is eljöttek, teljes létszámmal.

A Tanoda napjait a Meglepetés napjainak is nevezhetnénk, bár meg van minden nap tervezve, hogy délelőtt milyen magántanulók jönnek hozzánk, és délután kikkel foglalkozunk, ez egyelőre szinte minden nap változik. Mindenesetre minden hétköznap reggel 8-tól 5-ig üzemelünk, kivételt képez ez alól a csütörtök, akkor a felnőttekkel este 8-ig foglalkozunk.

Délután a leckeírásban segítünk a gyerekeknek, gyakoroljuk velük azokat a tananyagokat, amik nehezebben mennek. Utána lehetőség van egy kis közös játékra is. A Csocsó továbbra is a legkedvesebb játéka a gyerekeknek. A kisebbek még a memory kártyázásra is rávehetőek. Ezen a héten az egyik önkéntesünk hozott egy új kártyajátékot, ami nagyon tetszett szintén a gyerekeknek. A játékokból sajnos még nagy a hiány, sok olyan társasjátékot kaptunk, amik hiányosak, így nem tudunk velük játszani. Szükség lenne kártyajátékokra (Solo, Uno stb.), puzzle-ra, és minden nem túl bonyolult társasra.

Jövő héten őszi szünet, novemberben kipihenten jelentkezünk!!!

-a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..