Roma magazin

https://nava.hu/id/3288520/

A heti műsor feladatául tűzi ki a jogvédelmet, oktatást, és a szórakoztatás mellett a népcsoport pozitív értékeinek bemutatását is.
A hazai legnagyobb kisebbség, a romák életét bemutató magazinműsor, mely a több mint 1000 kisebbségi önkormányzat és közel 100 civil szervezet kulturális és társadalmi helyzetét mutatja be.

A közszolgálati televízió Roma Magazinja 1992 óta mutatja be a hazai legnagyobb lélekszámú nemzetiség életét: hétköznapjait, kultúráját, hagyományait és társadalmi problémáit.

A magazin célja a roma közösség megismertetése, hagyományainak ápolása, pozitív üzenetek közvetítésével. A műsorban általában több, különböző témájú bejátszást láthatnak a nézők, amelyek között a közéleti szereplők, események, hírek, aktualitások bemutatása, valamint miniportrék, művészek, hétköznapi emberek, közösségek, szociális problémák, ezek megoldására irányuló állami és civil kezdeményezések, kulturális események megjelenítése egyaránt helyet kap.

– “A munkánk csepp a tengerben, de a kis csepp is fontos”
– meséli Asztalos György, az érdi tanoda vezetője,
aki munkatársaival a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását segíti.
– Hét énekes, hét egyéniség.
Mindannyian különleges színt jelentenek a hazai zenei palettán.
AZ ő közös produkciójukat mutatja be a P’amende
következő adása április huszonhetedikén.
– “Látni a munkánk gyümölcsét, számomra ez a legnagyobb öröm”
– meséli Baranyi Géza kőműves mester,
aki édesapja nyomdokai követve választotta mesterségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..